Toon onze kaart voor Vandaag (Dinsdag 26/09) Andere datum?

Ooit een klein kruidenierswinkeltje

Ons verhaal begint ongeveer 50 jaar geleden, toen Marie-Jeanne Coppens en Hubert Debaene een piepklein kruidenierswinkeltje uit de grond stampten: “Huis Marie-Jeanne”. De drie zonen John, Luc en Stefaan droegen al snel een steentje bij, want werk was er natuurlijk altijd genoeg!

driebroers

In 1988 ruimde het kleine winkeltje plaats voor een heuse supermarkt: “DB Center”. Ook toen al lag onze focus op een volwaardige versafdeling met een uitgebreid assortiment aan kaas, charcuterie, brood en traiteur en met de “Drinkshop” kwam daar ook een groot gamma aan dranken bij. Iets meer dan een jaar later openden we het restaurant “De Fijnbek”, wat het begin was van een nauwe samenwerking tussen de keuken daar en de traiteurafdeling in de supermarkt.

truck
gevel1988

Spoelen we even 15 jaar door, dan hebben John, Luc en Stefaan het roer overgenomen. Gaandeweg worden ze vergezeld door de echtgenotes Veerle, Els en Elke en groeit de goesting om er als jonge garde nieuw leven in te blazen.

In 2004 namen we ons interieur grondig onder handen. De rayons veranderden van plaats, de producten werden heringedeeld, de toonbank werd vervangen en het restaurant verhuisde zelfs, maar uiteraard behielden we de focus op verse producten en huisgemaakte bereidingen. Helaas bleef de kleur geel nog even hangen…

gevel2004

2014 was vooral voor onze versafdeling een jaar vol innovatie. De bediening maakte plaats voor zelfbediening: de toonbank met charcuterie en kaas werd vervangen door een koelmeubel. We investeerden in nieuwe inpakmachines, versnijdmachines… waardoor het atelier er helemaal anders ging uitzien.

In 2016 kozen we opnieuw voor een update. En wat voor een! Het restaurant “De Fijnbek” werd omgedoopt tot “Onze Keuken”, verplaatste voor een tweede keer en kreeg een nieuw concept. Daarnaast wilden we de al jaren aanwezige focus op VERS en de nauwe samenwerking tussen restaurant en supermarkt nog eens extra in de verf zetten door ons “Onze Keuken”-etiket te introduceren. Alles wat in onze eigen keukens en ateliers wordt bereid is vanaf dan duidelijk herkenbaar: Uw dagelijkse portie kwaliteit!

In de supermarkt word je bij het binnenkomen begroet door een nieuwe volwaardige bakkerij. Niet veel later kan je een snelle hap meenemen in de on-the-go-foodbar. En nog wat verder stap je richting een uitgebreide vers-en traiteurafdeling. Daarnaast vernieuwden we de drankenafdeling met onder andere meer dan 400 biersoorten, en creëerden we een “Natuurlijk Anders”-afdeling met allerlei glutenvrije, lactosevrije, biologische of suikerbewuste producten.

In 2018 is het 30 jaar geleden dat Marie-Jeanne, Hubert en John, Luc en Stefaan de sprong waagden naar een echte supermarkt. Met een sterke ploeg werknemers en vele jobstudenten in dienst lijkt de tijd van het kruidenierswinkeltje steeds verder in het verleden te liggen. Ondertussen telt ons familiebedrijf ook drie gezinnen en de derde generatie staat zo goed als klaar om er ook eens een lap op te geven...